Kinderopvangtoeslag affaire

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel in het nieuws hebben meegekregen krijgen personen die gedupeerde zijn in de KOT affaire (in ieder geval) een vaste compensatie van €30.000, dit bedrag kan in enkele gevallen zelfs nog oplopen wanneer er meer schade aannemelijk is gemaakt. Er zijn daarmee erg veel vragen vanuit personen die onder bewind zijn gesteld en vanuit ons als bewindvoerder. Wat moet er met dit bedrag gebeuren? Moeten we hier schulden van aflossen? Is dit bedrag volledig ter beschikking voor de cliënt? Etc.

Aangezien er zoveel onduidelijkheden zijn omtrent de afhandeling van de compensatie toeslagenaffaire heeft de Rechtspraak een aantal richtlijnen en een beslisboom omtrent machtigingsverzoeken opgesteld om de bewindvoerder enigszins duidelijkheid te verschaffen. Er is echter ook nog veel onduidelijk in de concrete uitwerking aangezien er politiek gezien nog niet overal een beslissing in is genomen.

Als je een cliënt hebt die in aanmerking komt voor de compensatie is het verzoek om de richtlijnen en de beslisboom goed door te nemen! Dit geeft wellicht al een aantal antwoorden op jouw vragen.

Op ons intranet hebben wij de documenten beschikbaar gesteld.