Ga terug

Waarom wij lid zijn van een brancheorganisatie

Wij interviewden Wilfried Schluter, regiomanager van Aktiva voor de vestigingen Groningen, Hoogeveen en Arnhem. Aktiva is sinds 2013 lid van de NBBI en toont daarmee al ruim 9 jaar aan (anno 2022) te voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen.

07-01-2022
Aktiva

Waarom zijn jullie lid van een brancheorganisatie?

Wij hebben in 2013 gekozen voor het lidmaatschap bij de NBBI omdat wij graag laten zien dat wij een kwalitatieve bewindvoerdersorganisatie zijn. In 2013 hebben meerdere bewindvoerderskantoren zich verenigd om een landelijke branchevereniging neer te zetten die voor kwaliteit en meerwaarde staat. In de vorming van deze vereniging hebben wij veel ondersteuning en advies gegeven.

Aktiva is een landelijke dienstverlener met diensten als budgetbeheer en bewindvoering. Door lid te zijn van de NBBI geef je extra vertrouwen en laat je een professionele uitstraling zien. In de samenwerking met gemeenten, zorgverleners en cliënten is gebleken dat zij dezelfde waarde hechten aan een aansluiting bij een brancheorganisatie.

Wat biedt het lidmaatschap jullie?

Het geven van een goede dienstverlening is een van de belangrijkste voorwaarden die een organisatie moet bieden. De NBBI zorgt ervoor dat wij onze dienstverlening zo optimaal mogelijk kunnen inzetten door het aanbieden van aanvullende diensten die nodig zijn om hoge kwaliteit te leveren. Mede dankzij het lidmaatschap van de NBBI leveren wij hoge kwaliteit en hebben wij daardoor veel aanmeldingen vanuit zorgverleners en gemeenten. Zo maken wij bijvoorbeeld binnen de hele organisatie gebruik van de NBBI Academy. Al onze medewerkers kunnen scholing volgen wanneer het hen uitkomt.

En als wij op bepaalde complexe vraagstukken niet een antwoord hebben óf wij willen peilen of andere kantoren ook tegen bepaalde zaken aanlopen, dan kunnen we daarvoor terecht bij de NBBI. Op vraagstukken reageren zij doorgaans binnen een dag en daarnaast mag iedereen gebruik maken van het openbare intranet voor bewindvoerders. Hier delen wij veel informatie met elkaar.

Hoe zie jij de NBBI voor je voor de toekomst?

De laatste jaren hebben zij veel betekend in vertegenwoordiging bij rechtbanken, ministeries en gemeenten. Wij zien voor ons dat de NBBI een verbindende factor speelt waarbij het gaat om vraagstukken aangaan het oplossen van schuldenproblematiek. Als brancheorganisatie vertegenwoordigen zij een dermate grote groep aan professionele dienstverleners dat het goed mogelijk is om met zijn allen de schouders er onder te zetten. Ook zou het goed zijn als de brancheorganisatie bepaalde basiszaken oppakt. Een soort backoffice voor bewindvoerders, waar bewindvoerders het contact hebben met de onderbewindgestelden en de NBBI landelijke ondersteuning biedt in bijvoorbeeld de postverwerking.

Sluiten ×