NBBI en Horus Brengen Belangrijke Kwestie Onder de Aandacht van Tweede Kamer Woordvoerders

De NBBI (Brancheorganisatie voor Financiële en Maatschappelijke Zorgverlening) en Horus (Nederlandse Branchevereniging voor Wettelijk Vertegenwoordigers) hebben samengewerkt om een belangrijk vraagstuk onder de aandacht te brengen van de woordvoerders van de Tweede Kamer.

Deze actie is ondernomen in aanloop naar het aankomende commissiedebat over Armoede- en Schuldenbeleid, dat gepland staat voor 5 juli aanstaande. Een belangrijk agendapunt van dit debat is het door SEO uitgevoerde onderzoek ‘Bekostiging en beloning van beschermingsbewind bij schulden’, een onderzoek waaraan onze brancheorganisaties hebben meegewerkt.

In onze brief benadrukken we de waarde en noodzaak van beschermingsbewind. Daarnaast vestigen we de aandacht op de kwaliteitsproblemen en financiële uitdagingen waarmee onze sector te maken heeft. Cruciaal in onze boodschap zijn de voorgestelde maatregelen die we essentieel achten om de toekomst van onze dienstverlening te garanderen.

We zijn hoopvol dat deze inspanningen zullen leiden tot een constructief debat en de nodige veranderingen om de kwaliteit en stabiliteit van onze branche te verbeteren.

Voor meer informatie over onze inbreng voor het commissiedebat over Armoede- en Schuldenbeleid kunt u hier onze bijdrage en bijlage downloaden.

Blijf onze website volgen voor updates en laatste nieuws over onze voortdurende inspanningen in dit belangrijke onderwerp.