Het nieuwe digitale leren

In 2020 en 2021 hebben we al meegemaakt dat fysiek afspreken niet altijd mogelijk was. Ook vond dit zijn doorslag in de traditionele manier van leren. Dat wil zeggen fysiek op een locatie aanwezig in samenzijn met andere deelnemers en de docent.

Door de beperkingen om fysiek af te spreken en klassikaal les te volgen ontstaat er meer dan ooit de vraag naar trainingen en cursussen op afstand. En als we dan toch bezig zijn zien we dit het liefst op een locatie en tijdstip naar eigen keus. Naast het (digitaal) thuiswerken kwam dus ook de noodzaak om digitaal thuis te kunnen leren. En aan deze noodzaak hebben wij voor onze leden een oplossing geboden door het opzetten van de NBBI Academy.

Wij zijn van mening dat leren niet alleen “even” een cursus pakken is op een middag, maar dat je dit je hele leven door doet. Een leven lang
leren noemen ze dit ook wel. Het geeft eigenlijk al aan dat een dag(-deel) per jaar leren weinig is en je daarmee niet altijd stimuleert om te blijven leren. Veel beter lijkt het ons om meerdere keren per jaar, en wellicht zelfs meerdere keren per maand, trainingen en cursussen te volgen. Met deze regelmaat is het dan wel zo makkelijk om dit te kunnen doen waar en wanneer het jou uitkomt. Reistijd vinden wij tegenwoordig zonde, want dat is ook tijd dat je aan een training had kunnen spenderen.

Met het aanbod van de NBBI Academy en de opzet van het model biedt de Academy een uniek platform voor (financiële) zorgverleners aan. Voor een vast laag bedrag per jaar heb je toegang tot een oneindig groeiend aanbod aan opleidingen, trainingen en cursussen. Met het bedrag dat de deelnemers inleggen worden trainers, docenten en vakspecialisten ingehuurd die nieuwe modules schrijven. Hiermee creëren wij elke 14 dagen nieuwe modules die de gebruikers kunnen gaan volgen. En heb je een module afgerond, dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen hoe lang je bezig bent geweest. Wel zo handig als je jaarlijks moet aantonen aan hoeveel uren scholing je hebt gedaan.

En met het digitale aanbod zijn wij er nog niet. Het is van belang dat je kunt sparren met docenten in een fysiek lesruimte. Of, als het niet anders kan, op afstand via online sessies. Het aanleren van nieuwe vaardigheden gebeurt door het inzetten van acteurs en docenten. Het bewust worden van jouw houding en gedrag kan vaak alleen door feedback van anderen. De NBBI Academy en Praktikos zijn daarin een unieke samenwerking aangegaan waarbij je enerzijds de theorie kunt leren bij de NBBI Academy en de praktijk onder de knie krijgt door bijvoorbeeld de inzet van docenten en acteurs van Praktikos.

Wij hebben een trainingspakket ontwikkeld waarbij je toegang krijgt tot de Academy en de acteurs van Praktikos. Voor een vast bedrag per jaar kun je onbeperkt deelnemen aan alle trainingen en cursussen die aangeboden worden. Je bepaalt zelf aan welke training je wilt deelnemen.