Onze visie op de branche

Sinds de oprichting

De NBBI is in 2013 opgericht door bewindvoerders die destijds meer dan alleen een branchevereniging zochten. Men zocht een branchevereniging met een stabiel bestuur, betaalbare lidmaatschaptarieven, een optimaal functionerend secretariaat en ondersteuning in de processen bij de bewindvoerderskantoren. Samen is toen de NBBI opgericht en was het de tweede branchevereniging in Nederland waarbij de aangesloten bewindvoerders onder de categorie C bewindvoerders vielen. Een enorme prestatie en dat zich dan ook uitte in de toekenning van een hogere bewindvoerdersvergoeding vanuit de rechtbank.

Anno 2020

De NBBI ziet en begrijpt dat de branche kritisch kijkt naar de meerwaarde van brancheverenigingen. In 2013 heeft het bestuur deze kritiek reeds verwacht en daardoor gekozen voor een andere richting. Uiteraard is het belangrijk om eisen te stellen aan de kwaliteit bij bewindvoerders. Dit heeft het Ministerie van J&V zelfs overgenomen en verplicht gesteld voor alle bewindvoerders. Het hanteren van deze kwaliteitseisen is dan ook overbodig geworden voor een branchevereniging. Wij kijken daarom naar de benoembaarheid van de bewindvoerder en helpen hen er voor te zorgen dat ze jaarlijks benoembaar kunnen blijven.

Dit doen wij door instrumenten aan te reiken om bedrijfsprocessen te optimaliseren, zodat er meer ruimte is voor de ontwikkeling van het bedrijf. Op kostbare en tijdrovende processen wordt nu bespaard (tijd en geld) zodat er ruimte blijft voor nieuwe initiatieven. Daarom zoeken wij voortdurend de samenwerking op met marktpartijen die bewindvoerderskantoren kunnen ondersteunen en voor hen het werk beter en leuker maken.

Sta jij ook achter deze visie?

Meld je dan aan als bewindvoerder bij de NBBI!