De voordelen van het lidmaatschap

De NBBI is voortdurend bezig om extra waarde toe te voegen aan het lidmaatschap. Met deze voordelen kunnen bewindvoerders, budgetbeheerders, curatoren en mentoren de beste kwaliteit, snelheid in handelen en effectiviteit te realiseren. De belangrijkste voordelen die wij voor onze leden hebben weten te realiseren zijn:

Aansluiten als bewindvoerder

Direct profiteren van de vele voordelen binnen de NBBI. Jouw aanmelding wordt binnen 24 uur afgewikkeld.

Eigen opleidingscentrum

De NBBI Academy stelt digitale opleidingen, trainingen en cursussen beschikbaar voor financiële en maatschappelijke zorgverleners (o.a. bewindvoerders, budgetbeheerders, mentoren, curatoren, en budgetcoaches).

Het aanbod is “on demand” dat inhoudt dat alle opleidingen, trainingen en cursussen op elk gewenst moment gevolgd kunnen worden. Dit is ideaal voor financieel zorgverleners omdat er minder tijd nodig is om jezelf te ontwikkelen. Alle kantoren (en al hun medewerkers) die lid zijn van de NBBI betalen voor de toegang tot het platform van de NBBI Academy slechts € 59,99 per jaar i.p.v. € 179,99 per jaar.

 

Bewindvoerdersbank

Voor onze leden zijn wij een eigen “bewindvoerdersbank” aan het oprichten onder de naam “Modura”. Wij zijn daarvoor in gesprek gegaan met onze leden welke eisen zij stellen aan een bank/bankproduct. Deze eisen hebben wij voorgelegd aan een aantal bankingexperts, waarna wij een keuze gaan maken uit een van de beschikbare systemen. Wij zijn op dit moment met een aantal leden aan het testdraaien, waarna een grote pilot uitrol gaat volgen. Op het platform voor bewindvoerders houden wij onze leden op de hoogte van de voortgang. Je kunt je als lid hier aanmelden voor deelname aan Modura,

 

Bewindvoerderspas

De bewindvoerderpas is beschikbaar exclusief voor leden van de NBBI voor slechts € 19,95. Met deze pas laat je tijdens intakegesprekken zien aan cliënten en begeleiders dat je een professionele bewindvoerder bent die aangesloten is bij een brancheorganisatie. Ook kun je deze pas tonen bij de rechtbanken zodat zij kunnen zien dat je als professional de rechtbank bezoekt.

 

NBBI intranet

De NBBI is de oprichter van het grootste financiële en maatschappelijke zorgverleners platform van Nederland, het NBBI intranet. Op dit platform komen alle partijen die zich richten op beschermingsbewind samen (bewindvoerders, overheid, verzekeraars, zorginstellingen, softwareleveranciers) met het doel om bewindvoerders te ondersteunen en te bedienen. Al onze leden krijgen een exclusieve toegang tot ons platform en zijn de enigen die nieuwe cliënten van instanties aangeboden krijgen.

 

Vacaturebank

De NBBI heeft een vacaturebank gelanceerd, waardoor vacatures van onze leden geplaatst kunnen worden op onze vacaturepagina, Google Jobs en LinkedIn. Elke sollicitatie op een van deze vacatures worden kosteloos doorgestuurd naar onze leden. Aanvullend bestaat er ook de mogelijkheid om de vacature via ons gesponsord op Indeed en Monster te tonen. Je kunt hier jouw vacature aanmelden.

 

Webdesign en marketing

De NBBI heeft een eigen divisie opgezet waarbij leden worden geholpen met het opzetten van een professionele website. Ook regelt de divisie een betere vindbaarheid en online adverteren.

 

Digitale postkamer

Met de postkamer van de NBBI ontvang je geen fysieke post meer, dat doet de postkamer voor jou. Elke dag voor 12.00u ontvang je jouw post digitaal in jouw e-mailbox. Na het scannen van de fysieke post wordt deze afgevoerd en vernietigd door een gecertificeerde organisatie. Daarnaast bespaar je met deze actie ook nog eens fors op (loon)kosten. Vraag een offerte aan wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

 

Collectieve AFM-Vergunning

De NBBI beschikt over een collectieve AFM vergunning. Op deze manier is het mogelijk om bij banken (op afstand) een rekening te openen en dus te mogen adviseren en bemiddelen in bepaalde financiële producten. Ondanks dat je voor beschermingsbewind bent vrijgesteld van een AFM vergunning, is het voor budgetbeheer noodzakelijk dat je een dergelijke vergunning hebt. Een bijschrijving in het register kun je aanvragen via de NBBI en kosten ongeveer € 600,- voor de eenmalige bijschrijving en jaarlijks circa € 200 voor de handhaving.

 

NBBI verzekeringscollectief

Het NBBI verzekeringscollectief is bedoeld voor cliënten en bewindvoerders (zowel zakelijk als privé) om zich goed te verzekeren tegen goede condities maar wel tegen verzachtende procedures. Zoals elke bewindvoerder weet kan het lastig zijn om cliënten te verzekeren doordat er een wanbetaling is geweest of iets anders. NBBI heeft samen met financiële dienstverlener INVOTIS Financieel advies en verzekeringsmaatschappijen de handen ineengeslagen om bewindvoerders toegang te geven tot verschillende producten zoals een aansprakelijkheidsverzekering, een inboedelverzekering of een autoverzekering etc. Maar ook een uitvaartverzekering. Wij hebben aandacht besteed aan de inhoud van deze producten zoals allriskdekkingen, geen of kleine eigen risico’s, garantie tegen onderverzekering en een scherpe premie.
Daarnaast is er aandacht voor de werkwijze van de bewindvoerder. Snelle acceptatie en een polis digitaal ontvangen op uw eigen correspondentieadres. De schadeafhandeling hoeft men zelf niet meer te doen. Er kan tijdbesparing gerealiseerd worden en kosten.

Voor een andere kijk op verzekeren voor cliënten kan dit formulier ingevuld worden voor een kennismaking. De adviseurs van INVOTIS komen bij jou op kantoor voor een inhoudelijke uitleg en om te vernemen wat de kantoorwensen zijn.

 

NBBI-cliënten collectief uitvaartverzekeringen van ASR

Een goede uitvaartverzekering voor cliënten van bewindvoerders. Een verzekerd kapitaal tot € 7500.- Er zijn geen gezondheidsvragen en dus kan iedereen zich gelijk verzekeren tot een eindleeftijd van 75 jaar. Voor de bewindvoerder is er een eenvoudig aanvraagproces. Er is tijdwinst te behalen door minder administratie en er kan gebruik worden gemaakt van een adviseur. Dit product is uitsluitend verkrijgbaar via INVOTIS Financieel advies BV. Via dit formulier kun je een kennismaking inplannen met de adviseur.

Afscherming persoonlijke adresgegevens KvK

Dankzij het lidmaatschap bij de NBBI is het voortaan mogelijk om een bezoekadres af te schermen. Voorheen was dit alleen mogelijk als je als ondernemer wordt bedreigd of je bedreigd voelt. Je moet wel een alternatief postadres registreren in het Handelsregister en -afhankelijk van rechtsvorm en type dreiging- voldoen aan verdere randvoorwaarden.

Erfrechtspecialisten

Dankzij het kennissamenwerkingsverband met SWG Advocaten hebben onze leden een vaste kennispartner op het gebied van erfrecht. SWG Advocaten voorziet onze leden van gratis advies in erfrechtvraagstukken.

 

Portalen Onvermogenportaal, CJIB en VOG Desk

Onvermogenportaal: Via het Onvermogenportaal krijgen onze leden toegang tot een online portaal om kwijtschelding aan te vragen, schulden in te zien en wijzigingen door te geven bij gemeentes en waterschappen.
CJIB: Via het portaal van het CJIB kunnen onze leden betalingsregelingen treffen, achterstanden opvragen en uitstel aanvragen.
VOG Desk: Speciaal voor onze leden zijn wij met VOG Desk een partnerschap aangegaan zodat zij goedkoper én op afstand een VOG kunnen aanvragen met een paar simpele vragen. De medewerker hoeft niet meer naar de gemeente met een uitgebreid aanvraagformulier en betalingen worden via iDeal afgewikkeld.

 

Exclusieve kortingen softwareleveranciers

Bizon Software: Bizon wil jouw werk makkelijker maken en begrijpt waar jouw aandacht nodig is en dat jij als bewindvoerder kwaliteitseisen wil bewaken en moet verantwoorden. Weg met de complexe en tijdsintensieve handelingen. Bizon Software creëert de perfecte omgeving voor budgetbeheerders, bewindvoerders en schuldhulpverleners. NBBI leden krijgen 3 maanden gratis document management.
Nmbrs: Nmbrs is een salaris- en HRM-pakket. De NBBI is een businesspartner van Nmbrs en heeft daarom een collectief opgezet voor het inrichten van een professionele salaris- en HRM-afdeling. NBBI leden krijgen de eerste maand Nmbrs gratis met de code “NBBI”.

 

Collectief PKIo-certificaat

Een SBR-certificaat staat voor Standard Business Reporting en is een digitaal certificaat dat nodig is voor het indienen van verantwoordingsinformatie bij de overheid, zoals de Belastingdienst en de Rechtspraak. Bewindvoerders hebben een SBR-certificaat nodig omdat zij verantwoordingsinformatie moeten indienen over de financiële situatie van hun cliënten, bijvoorbeeld bij het indienen van de jaarlijkse rekening en verantwoording. Met behulp van een SBR-certificaat kunnen bewindvoerders deze verantwoordingsinformatie op een vertrouwelijke manier digitaal indienen bij de Rechtspraak middels bewindvoerderssoftware.

Dankzij ons collectief bieden wij een betrouwbare en veilige manier om SBR-certificaten te verkrijgen en te beheren, dat onze leden ontzettend kan helpen bij het sneller en gemakkelijker voldoen aan de SBR-verplichtingen. De voordelen van het certificaat en hoe je deze kunt aanvragen tref je op ons intranet aan.

meer informatie >>>

Collectief eHerkenning

Als bewindvoerder heb je eHerkenning nodig om veilig in te kunnen loggen bij diverse (overheids)portalen zoals de Belastingdienst, UWV of Rechtspraak.nl. Met eHerkenning doe je dus online zaken met overheidsdienstverleners voor jouw organisatie en jouw cliënten. Via ons collectief hebben wij een vertrouwensdienstenleverancier die zich onderscheidt van andere partijen als de snelste en beste eHerkenningsleverancier op de Nederlandse markt.

eHerkenning via ons collectief heeft de volgende voordelen voor bewindvoerders:

  • Hoogste korting (ook bij verlenging)
  • Volledig digitale en remote onboarding via de website en mobiele app
  • De snelste registratie voor eHerkenning (circa 10 minuten)
  • Geen vereiste voor een fysieke Face-to-face afspraak zoals bij andere partijen. Je kunt dus jouw eHerkenning afsluiten waar en wanneer je wilt (locatieonafhankelijk & tijdsonafhankelijk)

meer informatie >>>

 

Exclusieve korting zelfredzaamheidstrainingen

De leden van de NBBI zijn over het algemeen ondernemende bewindvoerders die vraagstukken in onze branche graag oplossen. Zo ook heeft De Waag Dienstverlening hun kennis en ervaring ingezet om een kwetsbare doelgroep nog meer handvaten mee te geven middels een digitaal lespakket, genaamd “Zelfstart”. Als bewindvoerder ben je verplicht om jouw cliënt zelfredzaam te maken. De rechtbank vraagt hier ook om en dit onderwerp wordt steeds belangrijker. Hoe zorg je ervoor dat elke cliënt over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt? Hoe geef je elke cliënt de tijd en aandacht die nodig is om tot een goed resultaat te komen? En dat naast al jouw andere taken en verantwoordelijkheden. De antwoorden op deze vragen zijn gebundeld in een digitaal lespakket: Zelfstart. Als je jouw cliënt de mogelijkheid biedt deze E-learning te volgen voldoe jij ruimschoots aan de richtlijnen die voor bevordering van zelfredzaamheid gelden. NBBI leden krijgen 20% korting en een aantal gemeenten staan al zeer positief tegenover het bevorderen van zelfredzaamheid en het vergoeden daarvan.

 

Branchevertegenwoordiging

LKB / Expertgroep: De NBBI is gesprekspartners van het Landelijk Kwaliteitsbureau en de Expertgroep als het gaat om vraagstukken en kwaliteitsverbetering in het beschermingsbewind.
IVO Toezicht: In het kader van de digitalisering en communicatie met de rechtbank is de NBBI adviseur in het verbeteren van deze kwaliteitsslag.
Belastingdienst: De NBBI is gesprekspartner bij voor de Belastingdienst als het gaat om procesverbetering voor de toeslagen, aangiftes en terugvorderingen
Ministeries: De NBBI is gesprekspartner bij diverse ministeries waaronder het Ministerie van J&V, Ministerie van SZW en het Ministerie van Financiën. Als gesprekspartner houden we ons bezig met de ontwikkeling van wet- en regelgeving op het gebied van beschermingsbewind, beloningssystematiek en de aanpassing van het Besluit voor Curatoren, Mentoren en Bewindvoerders.

 

 

Banken en betalingsinstellingen

Nederlandse Vereniging van Banken: Als NBBI zijn wij een convenantpartner inzake de “Basisbankrekening”. Hierdoor is het mogelijk dat de leden van de NBBI een basisbankrekening kunnen openen voor cliënten waarbij dit op de reguliere manier niet meer mogelijk is.
ABN Amro: Door de samenwerking met de ABN Amro kunnen onze leden gebruik maken van de speciale formulieren om op afstand rekeningen te openen. De NBBI voert periodiek gesprekken met de bank om de processen te verbeteren en aanbevelingen te doen.
Rabobank: Door de samenwerking met de Rabobank kunnen onze leden gebruik maken van de speciale formulieren om op afstand rekeningen te openen. In samenspraak met de AFM-vergunning mogen onze leden ook voor budgetbeheer rekeningen openen. De NBBI voert periodiek gesprekken met de bank om de processen te verbeteren en aanbevelingen te doen.
ING Bank: Door de samenwerking met de ING Bank kunnen onze leden gebruik maken van de speciale formulieren om op afstand rekeningen te openen. De NBBI voert periodiek gesprekken met de bank om de processen te verbeteren en aanbevelingen te doen.

 

Basisboek Bewindvoering

In samenwerking met de NBBI en financiering door de NBBI Academy heeft Rebecca Eltingh het “Basisboek Bewindvoering” geschreven. Dit boek is een must-have voor startende bewindvoerders. Bestel je voor € 22,50 bij Rebecca het boek, vermeldt dan dat je lid bent van de NBBI en je ontvangt dan het boek “In 10 stappen rijker leven” cadeau.

 

 

Meer weten en profiteren van vele voordelen?

Sluit je ook aan bij NBBI en profiteer van de vele voordelen!

Aansluiten als bewindvoerder

Direct profiteren van de vele voordelen binnen de NBBI. Jouw aanmelding wordt binnen 24 uur afgewikkeld.

Veelgestelde vragen Aanmelden
Sluiten ×