Lidmaatschap

Hoe word ik lid van de NBBI?

U kunt een lidmaatschap aanvragen via ons aanmeldformulier. U dient dan aan te tonen dat u voldoet aan de landelijke kwaliteitseisen.

Hoelang duurt het lidmaatschap?

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor 12 maanden.

Wat kost een lidmaatschap bij de NBBI?

De kosten voor het lidmaatschap is niet afhankelijk van het aantal dossiers dat u en uw organisatie heeft. De kosten voor een toetreding is als volgt:

  • Eenmalige inschrijfkosten: € 100,-
  • Jaarlijkse contributie: € 400,-

Wat kost een bijschrijving op de collectieve AFM-vergunning

Wij berekenen eenmalig circa €500,- euro voor een wijziging of toevoeging. Naast deze eenmalige kostencomponent zijn er kosten voor het doorlopend toezicht. Deze kunnen fluctueren en bedragen voor het lopende jaar (2019) € 256,08 per FTE die bezig is met de vergunningplichtige werkzaamheden. Dit laatste bedrag komt dus ieder jaar weer terug, al kan dat bedrag dus van jaar tot jaar verschillen. Ook die kosten worden op basis van 1 FTE tegen de AFM tarieven aan u doorberekend.

Ik wil overstappen van vereniging

Als u nog lid bent van een branchevereniging dan promoten wij het hebben van een dubbel lidmaatschap of een overstap naar ons. U krijgt daarom een eenmalige korting op uw lidmaatschap ter hoogte van het bedrag dat u bij uw huidige branchevereniging betaalt. Dat kan betekenen dat u maximaal het eerste jaar gratis lid bent van onze organisatie.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Het lidmaatschap kan op elk gewenst moment opgezegd worden. Echter u betaalt wel voor een heel jaar.

Werken jullie ook met aspirant leden?

Wij werken uitsluitend met volwaardige leden. Zodra u zich aanmeldt en wordt toegelaten bent u gelijk volwaardig lid. U herkent onze volwaardige leden dankzij de vermelding op de ledenpagina.

Is er een verplichting t.a.v. PE punten

De NBBI hanteert geen verplichte PE punten systeem. Het staat u vrij om zelf uw scholing in te kopen. Wij hebben echter wel een aantal opleiders geaccrediteerd, zodat u zeker weet dat dit kwalitatieve opleidingen zijn.

Welke voordelen heeft het lidmaatschap?

Ons lidmaatschap kent veel voordelen en is continu in ontwikkeling. Zie hier de voordelen.

Wat gebeurt er als ik mij aanmeld?

  1. U ontvangt een factuur voor het inschrijfgeld
  2. Zodra u het inschrijfgeld heeft voldaan wordt uw aanmelding verder in behandeling genomen
  3. U ontvangt een mail van het bestuur met de rechtstreekse contactgegevens van hen, alsmede het verzoek om uw benoembaarheid vanuit de rechtbank aan te tonen. Heeft u deze nog niet dan adviseert het bestuur u hoe u deze kunt verkrijgen.
  4. Zodra u wordt toegelaten als lid van de NBBI dan ontvangt u uw jaarlijkse lidmaatschapsnota
  5. Bij het voldoen van de lidmaatschapsnota wordt u op de online ledenlijst geplaatst.

Algemeen

Ik heb algemene vraagstukken over de uitvoering van mijn werkzaamheden?

De NBBI betaalt voor alle leden de exclusieve toegang tot het bewindvoerdersforum op www.bewind.info. Via dit forum delen wij nieuwe informatie en communiceren wij met alle leden.

Ik krijg zaken niet voor elkaar bij instanties, welke ondersteuning biedt de NBBI?

De NBBI weet dat u als bewindvoerderskantoor tegen belemmeringen kunt aanlopen bij grote instanties. Wij als belangenbehartiger treden hierin graag voor u en de andere leden op. Indien u tegen een belemmering aanloopt kunt u ons mailen, zodat wij (indien noodzakelijk) voor u zullen optreden.

Ik zoek een collectieve bedrijfsverzekering

Op onze voordelen pagina staan alle samenwerkingen met instanties en welke voordelen wij voor u hebben weten te regelen. Ook staan hier verzekeraars die u kunnen helpen met de bedrijfsverzekeringen.

Ik zoek extra opleidingen om mij als bewindvoerder te ontwikkelen

Wij staan in contact met veel opleiders die hun opleidingen aan onze bewindvoerders aanbieden. Op deze pagina vindt u alle geaccrediteerde opleidingen.

Hoe kan ik een klacht indienen over een lid

Elke bewindvoerder die aangesloten is bij de NBBI heeft een klachtenreglement. U dient uw klacht daarom eerst bij uw bewindvoerder in te dienen en daarna bij de bevoegde rechtbank.

Heeft het lid een AFM-vergunning?

Indien u niet zeker bent of een organisatie voorkomt in het vergunningsregister van de AFM, dan kunt u via deze link controleren of de organisatie een AFM-vergunning heeft.

Zijn uw vragen beantwoord?

Hopelijk heeft u een goed beeld gekregen over de aansluiting bij de NBBI. Bent u klaar om ook lid te worden?