Veelgestelde vragen

Op deze pagina tref je alle veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, vul dan ons contactformulier in.

Ik heb een algemene vraag over de uitvoering van mijn werkzaamheden?

Voor onze leden hebben wij speciaal het platform bewind.info opgezet om alle vragen te voorzien van antwoorden. Tevens kunnen andere leden jou ook voorzien van tips en informatie. Zo ondersteunen wij elkaar met vragen.

Ik krijg zaken niet voor elkaar bij instanties, welke ondersteuning biedt de NBBI?

De NBBI weet dat je als bewindvoerderskantoor tegen belemmeringen kunt aanlopen bij grote instanties. Wij als belangenbehartiger treden hierin graag voor jou en de andere leden op. Indien je tegen een belemmering aanloopt kun je ons mailen, zodat wij voor je zullen optreden.

Ik zoek een collectieve bedrijfsverzekering

Op onze voordelen pagina staan alle samenwerkingen met instanties en welke voordelen wij voor je hebben weten te regelen. Ook staan hier verzekeraars die jou kunnen helpen met de bedrijfsverzekeringen.

Ik zoek extra opleidingen om mij als bewindvoerder te ontwikkelen

Speciaal voor onze leden hebben wij de NBBI Academy ontwikkeld. Via dit platform kun je voldoen aan de bijscholingseisen van de rechtbank. Kijk maar eens op NBBI Academy.

Hoe kan ik een klacht indienen over een lid?

Elke bewindvoerder die aangesloten is bij de NBBI heeft een klachtenreglement. Je dient jouw klacht daarom eerst bij jouw bewindvoerder in te dienen en daarna bij de bevoegde rechtbank.

Heeft het lid een AFM-vergunning?

Indien je niet zeker bent of een organisatie voorkomt in het vergunningsregister van de AFM, dan kun je via deze link controleren of de organisatie een AFM-vergunning heeft.

Hoe word ik lid van de NBBI?

Je kunt een lidmaatschap aanvragen via ons aanmeldformulier. Je dient dan aan te tonen dat je voldoet aan de landelijke kwaliteitseisen.

Hoelang duurt het lidmaatschap?

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor 12 maanden.

Wat kost een lidmaatschap bij de NBBI?

De kosten voor het lidmaatschap is niet afhankelijk van het aantal dossiers dat jouw organisatie heeft. Het jaarlijkse lidmaatschapstarief is € 400,-.

Wat kost een bijschrijving op de collectieve AFM-vergunning

Wij berekenen eenmalig circa €600,- euro voor een wijziging of toevoeging. Naast deze eenmalige kostencomponent zijn er kosten voor het doorlopend toezicht. Deze kunnen fluctueren en bedragen voor het lopende jaar (2021) € 199,-. Dit laatste bedrag komt dus ieder jaar weer terug, al kan dat bedrag dus van jaar tot jaar verschillen. De kosten voor het doorlopend toezicht worden achteraf (medio november) pro rato in rekening gebracht.

Ik wil overstappen van branchevereniging

Als je nog lid bent van een branchevereniging en je wenst over te stappen dan ondersteunen wij jouw kantoor hierin. Wij adviseren bijvoorbeeld om dit een aantal maanden eerder te doen als je bijvoorbeeld ook een AFM-vergunning wenst.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Het lidmaatschap kan op elk gewenst moment opgezegd worden zonder restitutie van de resterende termijnen.

Werken jullie ook met aspirant leden?

Wij werken uitsluitend met volwaardige leden. Zodra jij je aanmeldt en wordt toegelaten ben je gelijk volwaardig lid. Je herkent onze volwaardige leden dankzij de vermelding op de ledenpagina.

Is er een verplichting t.a.v. studie-uren / PE punten

De NBBI hanteert geen verplichte PE punten systeem. Het staat je vrij om zelf je scholing in te kopen. Wij hebben voor onze leden de NBBI Academy opgezet, zodat je voor€ 59,99 per jaar aan de bijscholingsverplichtingen van de rechtbank kunt voldoen.

Welke voordelen heeft het lidmaatschap?

Ons lidmaatschap kent veel voordelen en is continu in ontwikkeling. Zie hier de voordelen.

Wat gebeurt er als ik mij aanmeld?

  1. Je ontvangt een mail met het verzoek om de benoembaarheid vanuit de rechtbank aan te tonen. Heb je deze nog niet dan adviseert het bestuur hoe je deze kunt verkrijgen.
  2. Zodra je wordt toegelaten als lid van de NBBI dan ontvang je de jaarlijkse lidmaatschapsnota
  3. Bij het voldoen van de lidmaatschapsnota word je op de online ledenlijst geplaatst.